Rapporter

Professor Bo Rothstein, som är en av Vårdansvarskommitténs experter, har fått i uppdrag av kommitténs sekretariat att författa en underlagsrapport vars huvudfokus är att undersöka vilka konsekvenser ett helt eller delvis statligt huvudmannaskap för hälso- och sjukvården kan få för medborgarnas demokratiska ansvarsutkrävande och för legitimiteten i hälso- och sjukvårdssystemet. Underlaget syftar att både att användas i kommitténs arbete och utgöra underlag för kunskapsbyggande på olika sätt.

Rapport av Bo Rothstein.pdf

Professor Anders Ivarsson Westerberg och docent Daniel Castillo, båda vid Förvaltningsakademin vid Södertörns högskola, har fått i uppdrag av kommitténs sekretariat att skriva en underlagsrapport.
Syftet med underlagsrapporten är att ta fram ett kunskapsunderlag om administration och administrativ börda som kan användas i kommitténs arbete och analyser. Rapportens huvudsakliga fokus ska vara att undersöka vilka konsekvenser ett helt eller delvis statligt huvudmannaskap för hälso- och sjukvården kan få gällande styrningen av, och administrationen i, hälso- och sjukvårdssystemet.

Rapport av förvaltningsakademin.pdf